Spåren efter Jonatan

den spännande fortsättningen på Zahra i Norrskenslandet

– en ungdomsroman av Anna-Karin Olofsson

På två språk; svenska med parallellspråk persiska/dari eller arabiska.
Även som e-bok på svenska.

Sextonåriga Zahra är född i Irak men bor sedan länge i Kiruna i norra Sverige tillsammans med sin familj. Hon är i hemlighet besatt av tanken på att hennes lillebror Jonatan, som tros ha drunknat under en familjesemester på Gotland, fortfarande lever och Zahra gör allt för att hitta honom. En dag får hon ett meddelande på Facebook från någon som tror sig ha sett hennes bror i livet och Zahra glömmer allt annat omkring sig.

Men spåren efter Jonatan leder henne till en plats hon aldrig kunnat föreställa sig och allting ställs på sin spets. Var finns hennes bror och vill hon verkligen veta hela sanningen om Jonatan?

Anna-Karin Olofsson
är född och uppvuxen i Skellefteå, har bott femton år i Stockholm men flyttade 2002 upp till ”Norrskenslandet”, det vill säga Kiruna. Tillsammans med sin man, dotter och hunden Alfie bor hon granne med gruvan men kan genom sitt fönster även se Kebnekajse. Anna-Karin har i många år arbetat på Ledsagarservice och inom omsorgen, men arbetar numera på Lantmäteriet.

Razak  Aboud
bor i Tumba utanför Stockholm. Han har arbetat som mångfalds- och arbetskonsulent. Razak skriver på arabiska och svenska och tidigare även på bulgariska; poesi, krönikor, debattartiklar, sagor m m. Han har även sysslat med teater och pantomim, informerat i skolor, kyrkor, föreningar och arbetsplatser om främlingsfientlighet, mobbing, jämställdhet och kulturskillnader. Razak har ur sitt minne nedtecknat och utvecklat flera sagor inspirerade av sägner som har sitt ursprung i det forna Mesopotanien, det vi idag kallar Irak.

Faiaz Dowlatzai
är född i Balkh (som också kallas för Rumis stad) i Afghanistan. Han kom till Sverige hösten 2015. Han har bland annat varit aktiv inom Rädda Barnens Påverkansråd. Mycket tid går idag till hans engagemang för Ensamkommandes Förbund på både lokal och nationell nivå. Har gett ut boken Resan – bortom de månlösa nätterna.