Den spännande fortsättningen på RESAN – bortom de månlösa nätterna

”Vi fortsätter vandringen under den brännande solen. Landskapet är torrt som en öken, det finns inga djur, bara några enstaka träd. Barnen har börjat reagera på värmen och törsten. Det vatten vi hade har redan tagit slut, Asmas flaska är också tom. Jag undrar hur vi ska göra om vi inte kommer fram innan solnedgången? Vad ska barnen äta och dricka? Ska vi vända om meddetsamma eller ska vi söka skydd över natten någonstans? Om vi stannar, var då i så fall? Och om vi går tillbaka, hur ska vi hitta i mörkret? Tänk om vargen dyker upp …”

I den andra delen av Resan – under den brännande solen får vi följa den dramatiska färden mot Europa. Svåra beslut måste fattas utan garantier. Allt hinner hända … Med hopp om att ett bättre liv väntar går syskonen genom eld och vatten, bokstavligen. Och mitt i allt spirar kärleken.
Man gråter, skrattar, håller andan och biter på naglarna – man blir helt enkelt väldigt engagerad i den fortsatta resan – fram till sista raden.

Lyssna på RESAN – Spotify lista under läsningen! 

Faiaz Dowlatzai är född i Balkh (som också kallas för Rumis stad) i Afghanistan. Han kom till Sverige hösten 2015.

”Ramla nio gånger och gå upp tio. Glöm inte, det finns inga problem i livet, bara situationer. Och situationer går att lösa. Det gäller att göra sitt bästa och tro på tiden.