Mosaikgänget och den stinkande gubben

av Oscar García
med illustrationer av Karin Fredriksson

Mosaikgänget går i 6:an i förorten Tulipangården. I området finns även en hotfull figur, den stinkande gubben som ungdomarna kallar honom – en langare som tycker om att fotografera barn. Den nya svartklädda lärarvikarien Claudia Rimbombante håller märkliga lektioner, som får eleverna att börja tänka på ett nytt sätt. En dag på Fatimas födelsedagskalas händer det något så allvarligt att alla måste rusa ut. Nina har försvunnit. Binta, Fatima, Carola, Gustav och Felipe dras in i en farlig situation som de måste lösa tillsammans … 
Provläs lite ur boken här!

Mosaikgänget och den stinkande gubben är en engagerande berättelse som utspelar sig i dagens Sverige. Den är tänkt för läsare mellan 10–13 år. Köp boken här!

Mosaikgänget som ljudbok. PROVLYSSNA HÄR!

oscar

Oscar García
är författare, översättare och universitetslektor. Han föddes i El Salvador 1963 och är bosatt i Sverige sedan 1984. Han skriver både på spanska och svenska och har tidigare gett ut böcker på båda språken. Förutom litteratur och media är han särskilt intresserad av samhällsfrågor. Mötet mellan människor från olika kulturer är ett genomgående tema i hans författarskap. Har tidigare gett ut bl a Sisa, kichwaflickan från Amazonas (barnbok, 2002), TV-man flyr till Latinamerika (roman, 2003), I skuggan av ekvatorn (noveller, 2011) samt Tequilas dröm (noveller & aforismer, 2016)
Läs tidigare recension (SvD) och artikel om Oscar.

Karin Fredriksson
är född 1953 i Hälsingland, konstnär och illustratör, utbildad på Konstfack i Stockholm. Har tidigare givit ut historiska tecknade serier, bl a Barn och annat liv i Stockholm på 1600-talet (Stockholms stadsmuseum, 1996), Mannen som förenade sig med ljuset – Vincent van Gogh samt Albert Engström (Albert Engström sällskapet, 2015).