aktuellt

Angereds bokmässa 2024

Vi finns på plats lördag 4 maj. Oscar García berättar om sitt författarskap och presenterar Mosaikgänget och det globala monstret. Bokbord, spännande program och mingel. Välkommen!

Mosaikgänget och det globala monstret

NY BOK! Mosaikgänget går i 6:an i förorten Tulipangården. De byter lärarvikarie som andra byter kläder. Denna gång kommer Hampus Arne Jonas Viktor Hampusson Lindkvist, även kallad Hampe in i klassrummet. Det blir en spännande termin som drar iväg … med mindre prat och mer handling!

Poppes resa

Poppe är mycket liten och vill inte alls växa och bli stor och stark. Han är nyfiken också, och pillar på alla saker han kan hitta för att se hur de fungerar.
En dag, när han som bäst håller på att undersöka var vattnet i toaletten kommer ifrån, hörs ett plumsande ljud. Poppe har ramlat ner i vattnet! Med en väldig fart sugs han ner genom avloppsröret. Det blir början på en hisnande resa. Poppes resa.


Livet efter detta eller blir det livat efter detta

25 härliga noveller att skratta åt, gråta, le igenkännande eller bara njuta av! Doris Ekefjärd skriver träffsäkert om vardagliga händelser med inslag av magisk realism –  och med mycket humor. Missa inte denna lilla pärla!

Zahra  och saknaden

Berättelsen om Zahra är tidigare utgiven i tre delar med arabiska och persiska som parallelltext. Nu kommer den i sin helhet på svenska. För alla nya (och gamla) läsare väntar en spännande historia med allt som hör en ungdomsroman till. 

Vi ses på Lava/Kulturhuset
Under den blå kupolen

Flickor i Afghanistan och även i andra delar av världen lever i en tradition där de inte har möjlighet att välja sina liv, utan blir offer för religionens och hederskulturens tvångströja. Träffa författaren Faiaz Dowlatzai som berättar om sin bok Under den blå kupolen.

Stockholms bokhelg!

Världsbiblioteket i Solidaritetshuset: Faiaz Dowlatzai i samtal med Katarina Carlsson, Reportrar utan gränser, med utgångspunkter från hans nya bok Under den blå kupolen. Afghanistan: det är flickorna som får betala priset

Ny bok av Faiaz Dowlatzai
Under den blå kupolen

Den dagen då Bahar och hennes syster klev in i klassrummet förändrades mitt liv i grundvalarna. Våra hemliga möten under den blå kupolen, dikterna som skrevs, stora tankar och stora känslor, allt underbart och allt smärtsamt vi upplevde … Denna berättelse är baserad på verkliga händelser i mitt liv, saker som jag önskar att jag hade haft kraften att förändra. 

Nu finns tredje delen om Zahra ute!

Drömmarna

Zahra ger inte upp hoppet om att hennes lillebror lever, trots det hemska som hänt henne. Gabriel, hennes närmaste vän har i sin tur börjat söka efter sin biologiska pappa, som ingen verkar veta något om, märkligt nog. Det fortsätta detektivarbetet tar nya vändningar och får en upplösning som kanske ingen av dem väntat.

JULERBJUDANDE! 
Vanvördiga skåp & fria fundringar

en bok om trä och träd av Henrik Brolin 
Nu endast 100 :- (exkl frakt) eller hämta direkt hos oss. Maila för mer info och beställ på bestall@semaforforlag.se

”Fina skåp.” (Lars Lerin)

Aktuellt på Bokmässan!

Globala torget: Faiaz Dowlatzai

Faiaz berättar om sig själv, sitt skrivande och de ensamkommandes kamp för en framtid och ett värdigt liv. Kom direkt till programmet här!

Moderator: Katarina Carlsson, verksamhetsledare Reportrar utan gränser.
Möjlighet att chatta med Faiaz, Katarina och Världsbiblioteket.

ORTENS BÄSTA PENNA 2020!
Vinnaren i kategori bok:

Grattis Faiaz Dowlatzai!

Läs vinnarbidraget här.

Äntligen fortsättningen!
RESAN – under den brännande solen

I den andra delen av Resan – under den brännande solen av Faiaz Dowlatzai får vi följa den dramatiska färden mot Europa. Svåra beslut måste fattas utan garantier. Allt hinner hända … Med hopp om att ett bättre liv väntar går syskonen genom eld och vatten, bokstavligen. Och mitt i allt spirar kärleken. Lyssna på RESAN Spotify-lista till läsningen.

Nu också med parallelltext på persiska/dari:
Spåren efter Jonatan

Sextonåriga Zahra är i hemlighet besatt av tanken på att hennes lillebror Jonatan, som tros ha drunknat fortfarande lever. En dag får hon ett meddelande på Facebook från någon som tror sig ha sett hennes bror i livet och Zahra glömmer allt annat omkring sig. Läs den spännande fortsättningen på Zahra i Norrskenslandet. 

NY  BOK!
RESAN – bortom de månlösa nätterna

I den första delen av Resan – bortom de månlösa nätterna av Faiaz Dowlatzai får vi följa syskonparet Faiaz och Nehal i deras till synes hopplösa försök att ta sig vidare från Turkiet till Europa. De tvingas att skiljas åt och får leva i ovisshet om deras vägar ska korsas igen. En resa som håller läsaren på helspänn in i det sista … man gråter, skrattar och engageras.

NOVELLEN! 

Har du en berättelse i byrålådan? eller har skrivit, får lust att skriva en – eller tipsa någon … Skicka in den till månadens novell!

 

Med arabisk parallelltext
Spåren efter Jonatan

Sextonåriga Zahra är i hemlighet besatt av tanken på att hennes lillebror Jonatan, som tros ha drunknat fortfarande lever. En dag får hon ett meddelande på Facebook från någon som tror sig ha sett hennes bror i livet. Men spåren efter Jonatan leder henne till en plats hon aldrig kunnat föreställa sig och allting ställs på sin spets. Läs den spännande fortsättning på Zahra i Norrskenslandet!

NU också med persisk parallelltext!
Zahra i norrskenslandet

För Zahra, som vuxit upp med svenska och arabiska som modersmål, finns det inget viktigare än att kunna prata med andra människor och det är tack vare samtalen med grannar och andra som hon kommer närmare sanningen om vem som mördade Gabriels styvpappa. 

NU SOM LJUDBOK!
Zahra i norrskenslandet

inläst på svenska av Jana Fröberg. Provlyssna här!
För Zahra, som vuxit upp med svenska och arabiska som modersmål, finns det inget viktigare än att kunna prata med andra människor och det är tack vare samtalen med grannar och andra som hon kommer närmare sanningen om vem som mördade Gabriels styvpappa. Finns även inläst på arabiska här.

BOKREA! 
Vanvördiga skåp & fria fundringar

en bok om trä och träd av Henrik Brolin 
Nu endast 100 kr (exkl frakt) eller kom och hämta direkt hos oss. Maila för mer info och beställ på bestall@semaforforlag.se

Med blick för skönhet i det väderbitna, maskätna, rötmärkta eller ratade virket och med sin kärlek till gammalt smide har han genom åren byggt hundratals skåp och andra skapelser. Han kallar dem vanvördiga skåp.

Kalila & Dimna – tre fabler

återberättade av Alice Svanstein med illustrationer av Ellen Korsström i samarbete med Världsbiblioteket

Schakalerna Kalila och Dimna berättar fabler för varandra om vänskap, list och mod. De tusenåriga berättelserna har vandrat genom sekler och kontinenter och kommer här i ny språkdräkt och med nya tidlösa illustrationer. 

Götes gammelskog av Katarina Lönnby

Gammelskogen var en populär bostadsort för fåglar och andra djur. Detta att alla träd var gamla var just det som fåglarna ville ha. De var fulla med hål och gömmor, utmärkta att bygga bon i. Götes bostad låg på övre trädgren fyrtiofyra.Därifrån hade han en strålande utsikt. Göte var en nötväcka, en fågel vars specialitet är att den kan gå uppåt och nedåt längs en trädstam.

VANVÖRDIGA SKÅP  & fria fundringar 
finns nu också som e-bok!

av Henrik Brolin Med blick för skönhet i det väderbitna, maskätna, rötmärkta eller ratade virket och med sin kärlek till gammalt smide har han genom åren byggt hundratals skåp och andra skapelser. Han kallar dem vanvördiga skåp.

Nu även på danska: 
Tänk om det vore tvärtom

Apor, sjölejon, elefanter, hönor, rävar, fiskar och björnar – alla har de samlats i Kerstin Fribergs värld, där rollerna är ombytta och ingenting är sig likt.

MOSAIKGÄNGET som LJUDBOK!

Mosaikgänget och den stinkande gubben. PROVLYSSNA HÄR! 

Uppläsare: Gen Hedberg, Teater Dur & Moll 

Konsten att äta kräftor

Roligt bordsunderlägg till kräftskivan i storlek A3 och 100 g papper, för engångsbruk. Finns också laminerade. Illustrationer av Kerstin Friberg. 

Läs mer och beställ här!

NU UTE! Mosaikgänget och den stinkande gubben

av Oscar García med illustrationer av Karin Fredriksson Mosaikgänget och den stinkande gubben är en engagerande berättelse som utspelar sig i dagens Sverige. Den är tänkt för läsare mellan 10–13 år. Provläs lite ur boken här!

ZAHRA i norrskenslandet

– en ungdomsroman av Anna-Karin Olofsson 
På två språk, svenska och arabiska i samma bok med översättning av Razak Aboud. 
Finns även som e-bok (separat på svenska och arabiska).

Läs ett smakprov ur boken!

VANVÖRDIGA SKÅP
& fria fundringar av Henrik Brolin

– en bok om trä och träd bearbetad av Maria Bergstrand. Provläs några sidor av boken här

Lyssna på några klipp ur intervjun: ¤ Vanvördigt ¤ 6200 år gammal ¤ Andaktsfullt ¤ Doftande kvist ¤ Konst

TIDIGARE BÖCKER: 

Tequilas dröm – noveller & aforismer av Oscar García. 

Tänk om det vore tvärtom – en bilderbok av Kerstin Friberg.