böcker

VANVÖRDIGA SKÅP & fria fundringar av Henrik Brolin

– en bok om trä och träd bearbetad av Maria Bergstrand.

Det här är berättelsen om Henrik Brolin, som fick en urtidsstock i sin ägo och därefter, med skicklighet och humor utvecklade ett säreget konsthantverk.
Förr var årsringarna i virket tätare och återbruk en självklarhet. Henriks fundringar är betraktelser över skogslandet Sverige med sin mångfald av trädslag, det udda virke han finner och tidens gång.
Med blick för skönhet i det väderbitna, maskätna, rötmärkta eller ratade virket och med sin kärlek till gammalt smide har han genom åren byggt hundratals skåp och andra skapelser. Han kallar dem vanvördiga skåp.

KÖP BOKEN HÄR! 

 

Henrik Brolin
är född 1924 i Ekshärad i Värmland. Med kärlek till trä och udda virke och med bakgrund som byggnadsingenjör och småbrukare med eget skogs- och jordbruk, påbörjade han som pensionär en ny verksamhet: som skåpmakare.
Det är en bok för alla som delar Henriks kärlek till skog, träd, trä och hantverk – att inspireras och njuta av. Provläs några sidor av boken.

 

 

tvartom

Tänk om det vore tvärtom
av Kerstin Friberg

Apor, sjölejon, elefanter, hönor, rävar, fiskar och björnar – alla har de samlats i Kerstin Fribergs värld, där rollerna är ombytta och ingenting är sig likt. Gninsäl dog! (eller God läsning!) Se ett smakprov av boken!

KÖP BOKEN HÄR! 

kerstin_friberg

 


Om Kerstin Friberg:
Född och uppväxt i Stockholm, numera boende i Nynäshamn, i en stuga vid skogens kant med sina två katter, Simon och Gunnar. Är utbildad fotograf och tecknare och ger nu ut sin första bok.

 

 

omslag-tequilas-dromTequilas dröm
av Oscar García

Tequilas dröm består av sjutton noveller och arton aforismer. Oscar García ger oss genom dessa texter en inblick i invandrarens möten med verkligheten i svenskt vardagsliv. Han tar upp företeelser i vårt moderna samhälle och ser dem med helt nya ögon. Vi hamnar i allt från slakthus till tunnelbanans avkrokar, men också i den framtida virtualizerns värld och i Cafelandia. Skildringarna är färgstarka, ibland absurda, men oemotståndliga. Aforismerna står som klarsynta stoppskyltar och manar till eftertanke. Oscar García visar här en stilistisk säkerhet och ett spännande sätt att närma sig det svenska språket. (finns även som e-bok)

 

oscarOscar García
är författare, översättare och universitetslektor. Han föddes i El Salvador 1963 och är bosatt i Sverige sedan 1984. Han skriver både på spanska och svenska och har tidigare gett ut böcker på båda språken. Förutom litteratur och media är han särskilt intresserad av samhällsfrågor. Mötet mellan människor från olika kulturer är ett genomgående tema i hans författarskap. Har tidigare gett ut bl a Sisa, kichwaflickan från Amazonas (barnbok, 2002), TV-man flyr till Latinamerika (roman, 2003), I skuggan av ekvatorn (noveller, 2011) Läs tidigare recension (SvD) och artikel om Oscar.

Comments are closed