aktuellt

NU UTE!
Spåren efter Jonatan

Sextonåriga Zahra är i hemlighet besatt av tanken på att hennes lillebror Jonatan, som tros ha drunknat fortfarande lever. En dag får hon ett meddelande på Facebook från någon som tror sig ha sett hennes bror i livet och Zahra glömmer allt annat omkring sig. Men spåren efter Jonatan leder henne till en plats hon aldrig kunnat föreställa sig och allting ställs på sin spets. Var finns hennes bror och vill hon verkligen veta hela sanningen om Jonatan? Läs den spännande fortsättning på Zahra i Norrskenslandet.

NU också med persisk parallelltext!
Zahra i norrskenslandet

För Zahra, som vuxit upp med svenska och arabiska som modersmål, finns det inget viktigare än att kunna prata med andra människor och det är tack vare samtalen med grannar och andra som hon kommer närmare sanningen om vem som mördade Gabriels styvpappa. 

NU SOM LJUDBOK!
Zahra i norrskenslandet

inläst på svenska av Jana Fröberg. Provlyssna här!
För Zahra, som vuxit upp med svenska och arabiska som modersmål, finns det inget viktigare än att kunna prata med andra människor och det är tack vare samtalen med grannar och andra som hon kommer närmare sanningen om vem som mördade Gabriels styvpappa. Finns även inläst på arabiska här.

BOKREA! 
Vanvördiga skåp & fria fundringar

en bok om trä och träd av Henrik Brolin 
Nu endast 100 kr (exkl frakt) eller kom och hämta direkt hos oss. Maila för mer info och beställ på bestall@semaforforlag.se

Med blick för skönhet i det väderbitna, maskätna, rötmärkta eller ratade virket och med sin kärlek till gammalt smide har han genom åren byggt hundratals skåp och andra skapelser. Han kallar dem vanvördiga skåp.

NU UTE!
Kalila & Dimna – tre fabler

återberättade av Alice Svanstein med illustrationer av Ellen Korsström i samarbete med Världsbiblioteket

Schakalerna Kalila och Dimna berättar fabler för varandra om vänskap, list och mod. De tusenåriga berättelserna har vandrat genom sekler och kontinenter och kommer här i ny språkdräkt och med nya tidlösa illustrationer. 

NU ÄR GÖTE HÄR!

Götes gammelskog av Katarina Lönnby

Gammelskogen var en populär bostadsort för fåglar och andra djur. Detta att alla träd var gamla var just det som fåglarna ville ha. De var fulla med hål och gömmor, utmärkta att bygga bon i. Götes bostad låg på övre trädgren fyrtiofyra.Därifrån hade han en strålande utsikt. Göte var en nötväcka, en fågel vars specialitet är att den kan gå uppåt och nedåt längs en trädstam.

VANVÖRDIGA SKÅP  & fria fundringar 
finns nu också som e-bok!

av Henrik Brolin Med blick för skönhet i det väderbitna, maskätna, rötmärkta eller ratade virket och med sin kärlek till gammalt smide har han genom åren byggt hundratals skåp och andra skapelser. Han kallar dem vanvördiga skåp.

Nu även på danska: 
Tänk om det vore tvärtom

Apor, sjölejon, elefanter, hönor, rävar, fiskar och björnar – alla har de samlats i Kerstin Fribergs värld, där rollerna är ombytta och ingenting är sig likt.

MOSAIKGÄNGET som LJUDBOK!

Mosaikgänget och den stinkande gubben. PROVLYSSNA HÄR! 

Uppläsare: Gen Hedberg, Teater Dur & Moll 

Konsten att äta kräftor

Roligt bordsunderlägg till kräftskivan i storlek A3 och 100 g papper, för engångsbruk. Finns också laminerade. Illustrationer av Kerstin Friberg. 

Läs mer och beställ här!

NU UTE! Mosaikgänget och den stinkande gubben

av Oscar García med illustrationer av Karin Fredriksson Mosaikgänget och den stinkande gubben är en engagerande berättelse som utspelar sig i dagens Sverige. Den är tänkt för läsare mellan 10–13 år. Provläs lite ur boken här!

ZAHRA i norrskenslandet

– en ungdomsroman av Anna-Karin Olofsson 
På två språk, svenska och arabiska i samma bok med översättning av Razak Aboud. 
Finns även som e-bok (separat på svenska och arabiska).

 

Läs ett smakprov ur boken!

VANVÖRDIGA SKÅP
& fria fundringar av Henrik Brolin

– en bok om trä och träd bearbetad av Maria Bergstrand. Provläs några sidor av boken här

Lyssna på några klipp ur intervjun: ¤ Vanvördigt ¤ 6200 år gammal ¤ Andaktsfullt ¤ Doftande kvist ¤ Konst

TIDIGARE BÖCKER: 

Tequilas dröm – noveller & aforismer av Oscar García. 

Tänk om det vore tvärtom – en bilderbok av Kerstin Friberg.